onsdag 9. mai 2012

Høyres leder vil ta 1 plass i Norden i forskning

I høyreleder Erna Solberg sin tale til landsmøtet brukte hun - sikkert uten at hun visste det - "kampanjens slagord" om at vi må komme opp fra jumboplass i Norden og slå svenskene (jfr T-skjorte). Hun viste konkret til Knut Olav Åmås sin kommentar i Aftenposten. Hun sa følgende: "På topp i Norden. I fremtiden blir den internasjonale konkurransen tøffere. Gode, trygge og lønnsomme arbeidsplasser vil springe ut fra de fremste kunnskapsmiljøene i verden og være et av våre fremste velferdsgoder.
Norge er på femteplass når det gjelder satsing på forskning og utvikling. Men ikke i verden. I Norden. Dette kunne vi lese i Aftenposten tidligere i år. Jeg liker det ikke når vi taper for svenskene i skisporet. Men jeg er Høyrekvinne nok til å bli enda mer irritert når vi, med alle våre oljepenger, taper for hele Norden når det gjelder forskningsinnsats.
Forskning og utvikling er nøkkelen til å møte og skape en fremtid vi ennå ikke kjenner og til å svare på spørsmål vi ennå ikke har stilt. Derfor kan vi ikke nøye oss med noen sisteplasser"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar